Перейти до основного вмісту

ДАВАТИ ПОКАЗАННЯ – ЦЕ ПРАВО, А НЕ ОБВ`ЯЗОК


ДАВАТИ ПОКАЗАННЯ – ЦЕ ПРАВО, А НЕ ОБВ`ЯЗОК

Часто буває така ситуація, коли міліціонер, слідчий, прокурор заставляють давати показання, заповнюючи відповідний протокол.

Але Ви повинні пам`ятати, що давати показання, коли ви в статусі підозрюваного, обвинуваченого або потерпілого – це ваше право, а не обов'язок відповідно до ч. 2 ст. 95 Кримінального процесуального кодексу:

Підозрюваний, обвинувачений, потерпілий мають право давати показання під час досудового розслідування та судового розгляду.

А відповідно до ст. 63 Конституції України Ви взагалі можете відмовитися давати показання не залежно в якому статусі Ви перебуваєте, навіть свідка, щодо себе та родичів, а це може стосуватися всього, що Ви знаєте!

Тож, моя порада Вам – ніколи не давайте жодних пояснень міліції, слідчому, прокурору у будь-яких справах без адвоката. А для цього вимагаєте його і відповідно до ч. 2 ст. 20 та ч. 3 ст. 43 КПК вони зобов`язанні його Вам надати до першого допиту, а також відповідно ст. 5 ЗУ «Про міліцію», правоохоронні органи не мають права проводити жодних допитів, якщо Ви заявили клопотання про правову допомогу адвоката, про це  великими літерами і напишіть у їхньому протоколі і поставте жирну крапку, не забувши про «зебру».

Якщо Ви зацікавлені отримати детальну інформацію про участь адвоката у справи, а також для складання необхідних документів до прокуратури, заяв до суду чи інших документів - будь ласка, напишіть ваше прохання на адресу: serg.gula@gmail.com


Адвокат Сергій Гула


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб