Перейти до основного вмісту

СІМ УСПІШНИХ КРОКІВ ДЛЯ ПОШУКУ СУДОВИХ РІШЕНЬ У РЕЄСТРІ СУДОВИХ РІШЕНЬ

СІМ УСПІШНИХ КРОКІВ ДЛЯ ПОШУКУ СУДОВИХ РІШЕНЬ У РЕЄСТРІ СУДОВИХ РІШЕНЬ

Роль Єдиного державного реєстру судових рішень з кожним роком все більше і більше зростає. Як фахівці права, так і звичайні громадяни все частіше звертаються до Реєстру, щоб знайти або необхідне рішення, або простежити «думку» судів в актуальних питаннях. Для ефективності виконання цих завдань потрібно знати ряд нескладних правил, які встановили розробники системи, отже це наступні правила:

1. Пошук за конкретною фразою

Він здійснюється за допомогою подвійних лапок («»). Якщо ви шукаєте рішення з конкретною фразою чи словом, вам потрібно взяти його в лапки. У такому випадку Реєстр видасть вам документи, що містять пошуковий запит в тому вигляді, в якому ви його написали.
Наприклад:«усиновлення повнолітньої».

2. Пошук по основній частині пошукового слова

Здійснюється за допомогою зірочки (*). Вона замінює один або кілька символів. При цьому треба пам’ятати, що перед зірочкою повинно бути не менше трьох букв. В іншому випадку пошук в реєстрі за вказаними вами параметрами виконаний не буде. Наприклад, якщо потрібно знайти рішення щодо органу влади, то в поле контекстного пошуку можна ввести корінь основного слова, а після нього поставити зірочку. Наприкладсаомврядув*

3. Пошук документа з одного чи декількох пошукових слів

Здійснюється за допомогою слова «OR», яке має бути зазначене великими літерами. В реєстрі будуть сформовані документи, які містять одну з написаних вами слів або словосполучень. Наприкладрішення OR постанова.

4. Пошук за декількома пошуковими запитами

Якщо пошук в реєстрі планується робити не за окремими словами, а по пошуковим фразам, то необхідно використовувати англійську фразу  «AND» (також великими літерами). У такому випадку за результатами пошуку буде сформований список документів, які одночасно включають обидві пошукові фрази. Наприклад: втрата права власності AND нерухоме майно.

5. Пошук з виключенням окремих слів

Для виключення з результатів пошуку окремих значень між пошуковими запитами потрібно поставити «NOT» . У такому разі всі слова перед будуть «NOT», а все, що після, ні. Наприкладнерухоме майно NOT земельна ділянка.

6. Пошук з обов’язковим включенням потрібного слова

Якщо хочете, щоб у реєстрі знайдені вами документи обов’язково включали в себе певне значення, то перед пошуковим словом потрібно поставити знак +. Наприкладвизнання права власності + квартира.

7. Пошук з виключенням певного слова

Для того щоб результат пошуку в реєстрі не містив певного слова, перед ним потрібно поставити знак — (мінус). Наприкладнакладення арешту - нерухоме майно.

І ще, часто, реєстр "добряче підвисає", тож, після введення запиту, потрібен час, щоб дочекатися, коли реєстр відгукнеться на ваш запит. А також, перед відкриттям безпосередньо вікна з рішення суду, може з'явитися повідомлення на англійській мові, що сервер зараз недоступний, в такій ситуації, необхідно двічі, чи тричі перезавантажити цю ж сторінку. 

Якщо Вам потрібно знайти конкретне судове рішення чи скласти окрему практику судових рішень, будь ласка, напишіть ваше прохання на адресу: serg.gula@gmail.com
Адвокат,

Сергій Гула


Коментарі

  1. Спасибо за советы в поиске суд. практики. Буду пробовать.

    ВідповістиВидалити
  2. Можна спробувати пошук в реєстрі судових рішень тут https://www.uacourt.openregister.info/Home/Search

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

П`ЯТЬ ГОЛОВНИХ НЕБЕЗПЕК ЗАКОНОПРОЕКТУ №2342

П`ЯТЬ ГОЛОВНИХ НЕБЕЗПЕК  З АКОНОПРОЕКТУ 2342 19 лютого 2013 року було подано до Верховної Ради України черговий гомосексуальний законопроект, який тепер можна назвати «без масок» щодо запровадження гомосексуальної диктатури в Україні. Отже, в чому реальна небезпека цього законопроекту? По-перше: Вперше в Україні на законодавчому рівні вводиться поняття «сексуальна орієнтація» (зміна статті 2 Кодексу законів про працю). Після цього, уряд і парламент, і всіх охочих, вже не можна буде спинити від подібних і гірших ініціатив, а також надання додаткових прав представникам сексменшин (до-прикладу: у синовлювати дітей ) та повного зеленого світла для гомосексуалістів, лесбіянок та інших видів нетрадиційних форм, що не тільки руйнують сім ` ю, але і всі підвалини здорового суспільства. По-друге: Вводяться безпрецедентні поняття на законодавчому рівні, а саме: непряма дискримінація, оголошений намір про дискримінацію, підбурювання до дискримінації, пособництво у дискри