Перейти до основного вмісту

Українцям будуть продавати мобільні номери тільки за прізвищем

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації затвердила обов'язкову реєстрацію SIM-карт на прізвище абонента.

Прийняття даної постанови дозволить скоротити обсяг мобільного шахрайства і посприяє чіткої ідентифікації абонентів мобільного зв'язку.

Справа в тому, що номер повинен бути прив'язаний до людини, тому що на сьогоднішній день у наш ринок входять питання зв'язку мобільного телефону і фінансових послуг. У цій ситуації відсутність реєстрації приводить до великого обсягу шахрайства.

При цьому у Нацкомісії зв'язку зазначили, що необхідність у розробці такої постанови виникла у зв'язку з постійною загрозою з боку бойовиків і російських військових, які використовують "знеособлені" мобільні пристрої.

Вони створюють розвідувально-інформаційні мережі по збору і передачі даних по дислокації і переміщення сил АТО і приведення вибухових пристроїв в дію шляхом виклику на мобільний пристрій.

У той же час мобільні оператори і учасники ринку виступили проти обов'язкової реєстрації абонентів, так як, на їхню думку, персоналізація проданих SIM-карт позначиться не тільки на обсягах продажів, але і на доступності послуг мобільного зв'язку.

На даний момент документ знаходиться на узгодженні в профільних відомствах.



Джерело - Подробиці


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб