Перейти до основного вмісту

Що робити, коли ви постраждали від незаконних дій поліції, слідчого, прокурора?


Якщо вас затримали на вулиці працівники поліції чи викликає на допит слідчий, прокурор, часто, буває під час таких дій,  працівники правоохоронних органів порушують не тільки норми ввічливості та етика, які вони зобов’язані завжди дотримуватись, але і норми закону. Нерідкістю є хамство, погрози, обмани, шантаж, вимагання хабарів, а інколи навіть побої…
Якщо проти Вас вчинили незаконні дії працівник правоохоронного органу, для подальшого ефективного захисту своїх прав, необхідно:

1.  Найперше – не боятися. Дуже часто працівники поліції, слідчі або прокурори все роблять для того, щоб налякати. Страх – це те, що вони хочуть досягнути найперше, оскільки в такому стані набагато легше маніпулювати, обманювати та заставити підписати непотрібні для документи.  
2. Ніколи не миріться із хамською та незаконною поведінкою, потрібно проти неї протестувати як в усному, так і в письмовому вигляді.  
3. Без адвоката не підписуйте жодного документа, яким вам пропонують підписати працівники правоохоронних органів.
4. Обов’язково написати заяву про злочин та подати її у відділок міліції, де її зобов`язані зареєструвати.
5.  Вимагайте вхідний номер заяви та відповіді на неї, а також хто буде відповідальний за розслідування вашої справи.
6. Вимагати провести розслідування та притягнути винних осіб до відповідальності. Просити, щоб про хід розслідування Вас вчасно інформували.
7. Якщо Вам завдали фізичні ушкодження, обов’язкової, зверніться до будь-якої лікарні, щоб їх зафіксували в медичному документі.
8.  Беріть участь особисто у всіх слідчих діях та консультуйтесь щодо них із фахівцями у сфері права.
9.  Вимагайте адвоката. Без адвоката постарайтесь не давати жодних свідчень. Це ваше невід’ємне право – слідчий, прокурор зобов’язані до першого допиту, надати можливість зустрічі з адвокатом.

Якщо Ви зацікавлені отримати зразок заяви про злочин або участь адвоката у слідчих, судових діях - будь ласка, напишіть нам на адресу: serg.gula@gmail.com

Адвокат Сергій Гула

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб