Перейти до основного вмісту

ПОСЛАННЯ ДО ЮРИСТІВ


ПОСЛАННЯ ДО ЮРИСТІВ

Роль юридичної професії в усі часи була надзвичайно актуальною та необхідною! Регулювання суспільних відносин, вирішення спорів, забезпечення порядку, охорона прав людини – ось далеко невелика кількість важливих завдань, які завжди лежать на плачах правників.
З суті права можемо бачити найголовніше призначенням для юристів, а це - встановлення та охорона верховенства права, справедливості, чесності, неупередженості, безкорисності в юридичній практиці. Бо знаємо, що право втрачає свій сенс, коли воно не є "мистецтвом добра та справедливості".

Сьогодні в Україні є багато юристів. І парадокс є в тому, що з року в рік в нашій державі погіршується стан справ з верховенством права та справедливим судом. Право стало інструментом для заможних, щоб забезпечувати найперше їхній інтерес, ніхто навіть і не думає про захист інтересів бідного, вдови чи сироти.

Виникає логічне питання: "Що трапилось? Чому так багато юристів, а верховенство права в державі практично відсутнє?

Схожа ситуація описується в Біблії, де Бог завжди дорікав тим, хто мав забезпечити право та справедливість, але цього не робив, шукаючи власну користь, за що приходило на них велике покарання! Ось, що про це сказано в Біблії:

Бо Я знаю про ваші численні провини і про ваші великі гріхи: тиснете ви справедливого, берете ви підкупа та викривляєте право убогих у брамі. (чи саме не це сьогодні відбувається в Україні???)
(Книга Амосія 5:12)

Проклятий, хто перекручує право приходька, сироти та вдови! (Книга Повторення закону 27:19)

Для нас, юристів, має бути чітким розумінням того, що для утвердження верховенства права, справедливого суду, правди, мало бути просто фахівцями права, нам потрібно формувати в собі високі моральні стандарти нашого життя та юридичної діяльності. Це прямий обов'язок будь-якого юриста від Бога!

Пам'ятаючи, що право це "мистецтво добра та справедливості", що і є моральним фундаментом юриспруденції, ми зобов'язані бути насторожі цих моральних цінностей, будучи прикладом для всього суспільства. Очевидно, що жоден юрист не може бути учасниками корупційних дій, спотворюючи право на догоду можновладцям чи багатим
Коли юрист дає чи бере хабара,  обманює, порушує права людей - він перестає бути правником, оскільки глумиться над основою права, перетворюючись на злочинця. 

Юристам України у своїй діяльності, найперше,  необхідно усвідомити свою унікальну роль - це захист верховенства права, чесного правосуддя, справедливості, забезпечення максимального захисту бідного, вдови та сироти. Юристи - як санітари суспільства, державної влади, національного законодавства. Але коли юристи не виконують цю головну роль - країна занепадає та живе у злиднях... Юристи завжди повинні пам'ятати  що:

 вони дотримуватимуться дороги Господньої, щоб чинити справедливість та право".

(Книга Буття 8:19)

Адвокат, Сергій Гула




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб