Перейти до основного вмісту

ДОПИТ – ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

ДОПИТ – ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Якщо так трапилося, що Вас викликає слідчий на допит, важливо пам’ятати, що Кримінально-процесуальний кодекс встановлює чіткі рамки для слідчого, як законно здійснювати цю процедуру. По своїй необізнаності, часто, свідок, обвинувачений „дозволяють” слідчому грубо порушувати їх права. Щоб цього не трапилося пропоную Вам деякі поради, які потрібно знати при допиті, отже:

1. Слідчий має Вас проінформувати з якого питання Ви викликаєтесь та роз’яснити Вам Ваші права;
2. Найкраще свої пояснення записувати власноруч, щоб слідчий не зміг формулювати текст так, як це йому вигідно, а не Вам;
3. Слідчий не має право задавати навідні питання, де вже міститься варіант відповіді. Навідними питаннями слідчий підштовхує Вас до тієї відповіді, яка потрібна йому.
4. Пам’ятати, що Ви можете відмовитися свідчити у питаннях щодо себе та своїх рідних;
5. Повністю зберігайте спокій, навіть тоді, коли слідчий хамить, кричить чи погрожує. Не піддавайтесь на цей психологічний трюк. Обов’язок слідчого поводитися з Вами ввічливо та спокійно;
6. Тривалість допиту без перерви не може тривати більше аніж 2 години, і не більше 8 годин в день.

І найголовніша рекомендація – постарайтеся на допит прийти з адвокатом – саме він, базуючись на своїх знаннях та досвіді, здатний оберегти Вас від серйозних проблем у майбутньому провадженні.

Якщо Ви зацікавлені отримати детальну інформацію про участь у допиті адвоката, а також для складання зразків заяв до прокуратури чи скарг, заяв до суду - будь ласка, напишіть ваше прохання на адресу: serg.gula@gmail.com

Адвокат,

Сергій Гула






Коментарі

  1. Сергію, переконаний, що Ви робите дуже корисну і суспільно-важливу справу, яка допоможе тим, хто потрапив у складну ситуацію . Треба їй надавати , як можна більший простір у Інтернеті.

    ВідповістиВидалити
  2. Сергей, а Вы защищаете участников Евромайдана, Автомайдана и других участников протестов? Дайте совет, кому нужно звонить в случае чего.

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю, Василь! По подібним питанням можна писати мені на пошту - serg.gula@gmail.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. При задержание вряд ли будет возможность писать Вам письма, позвонить и то будет проблема.

      Видалити
  4. А ще забули.
    Можна відмовитися від візиту до РВ МВС ,якщо запрошення було усним.
    Також, запрошення робиться письмовою повісткою.
    І саме головне - відповляйтеся від пояснень. У вас є на те право. Свою думку викладете у суді... якщо їїзможуть довести без ваших пояснень.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб