Перейти до основного вмісту

НААУ узагальнює судову практику щодо спорів адвокатів з питань оподаткування адвокатської діяльності

НААУ узагальнює судову практику щодо спорів адвокатів з питань оподаткування адвокатської діяльності

Національна асоціація адвокатів України занепокоєна наявною негативною інформацію, щодо судових спорів адвокатів з органами податкової служби стосовно оподаткування адвокатської діяльності. 

З аналізу отриманої інформації вбачається ряд системних проблем правозастосування, а саме невірне, на думку НААУ, застосування судами законодавства про оподаткування адвокатської діяльності через призму нерозуміння співвідношення статусу адвоката, форм здійснення адвокатської діяльності та норм інших законів, зокрема Податкового кодексу України.

НААУ, як організація, що стоїть на захисті прав адвокатів має намір, в тому числі, вступати в такі спори в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні адвокатів. Метою такої роботи є вироблення єдиної стратегії захисту прав адвокатів в таких категоріях справ.

Головою НААУ Лідією Ізовітовою доручено координувати цю роботу заступнику голови НААУ Валентину Гвоздію. З метою постійного моніторингу спірних питань оподаткування адвокатської діяльності та вчасного реагування на порушення прав адвокатів при оподаткуванні адвокатської діяльності, просимо адвокатів повідомляти Національну асоціацію адвокатів України про всі подібні випадки розгляду в судах адміністративних справ з питань оподаткування адвокатської діяльності або інші пов’язані з оподаткуванням проблеми, на електронну адресу info@unba.org.ua або засобом поштового зв’язку на адресу: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 6, поверх 5.

Контактна особа:  Романенко Ярослав Михайлович (юрист, секретаріату НААУ).

Джерело - http://www.unba.org.ua/news/164569/


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб