Перейти до основного вмісту

Рада схвалила впровадження електронних паспортів для українців


Рада схвалила впровадження електронних паспортів для українців

02.10.2012 Верховною Радою був ухвалений закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.
За ухвалення законопроекту проголосували 233 народні депутати з 308, зареєстрованих у залі.
Зокрема, закон передбачає єдиний реєстр - електронну інформаційно-телекомунікаційну систему, призначену для зберігання, обробки і використання визначеної цим законом інформації про особу і документи реєстру.
Крім того, Реєстр є функціонально єдиною системою, що складається з головного і резервного обчислювальних центрів і вузлів уповноважених суб’єктів. Туди вноситиметься наступна інформація: прізвище та ім’я, дата народження/смерті, місце народження, стать, дата внесення інформації про особу в Реєстр, дені про батьків (прийомних батьків), опікунів та інших представників, дані про громадянство або його відсутність, реквізити усіх документів, виданих особі, зразок підпису, фотографія.
При цьому інформація у Реєстрі буде захищена нормою про забезпечення безпеки інформації, що міститься у Реєстрі, від несанкціонованого доступу і дій, які можуть призвести до незаконної зміни, розкриття або знищення інформації, що міститься у ньому.
Варто зазначити, що буду введені спеціальні електронні паспорти з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО). Якщо хтось через свої переконання не хоче приймати такий паспорт, він проходитиме спеціальну процедуру через Кабмін.
Паспорт виглядатиме як картка з електронним носієм інформації, він має бути виданий не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.
Як повідомлялося 6 вересня, Верховна Рада в черговий раз відмовилася передивитися впровадження біометричних документів, що засвідчують особу і надають право на в’їзд в Україну та виїзд з України.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб