Перейти до основного вмісту

БАЛИ ЗА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ АДВОКАТАМИ – ЯК, СКІЛЬКИ І ЗА ЩО?

БАЛИ ЗА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ АДВОКАТАМИ – ЯК, СКІЛЬКИ І ЗА ЩО?

У п.2 Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України від 16 лютого 2013 року №85 передбачено, що підвищення свого професійного рівня кваліфікації є професійним обов’язком адвоката. Також, підвищення кваліфікації за професійними програмами є обов’язковим для адвоката протягом його перших трьох років професійної адвокатської діяльності.
Вище зазначений Порядок передбачає, що видами підвищення кваліфікації є наступні заходи:
-             Навчання за професійними програмами у ВНЗ 3 та 4 рівня акредитації;
-             Участь в конференціях, семінарах та круглих столах, що організовуються НААУ, РАУ, ВКДКа та організаціями, які сертифіковані НААУ;
-             Навчання у школах адвокатської майстерності;
-             Публікація наукових статей у фахових журналах;
-             Видання монографій підручників та посібників.

За результатами участі адвоката у заході підвищення кваліфікації, йому видається відповідний сертифікат та нараховуються залікові бали.
Оцінюваний період дорівнює трьом рокам. Адвокат має отримати не менше 30 залікових балів протягом цих трьох років.

Таблиця нарахування кількості балів:

Діяльність, за яку нараховуються бали
Кількість балів
1
Навчання за акредитованими професійними програмами підвищення кваліфікації адвокатів у ВНЗ 3 та 4 рівня акредитації (у.т.ч. програми дистанційного навчання)
1 академгодина – 1 бал, але не більше 24 балів
2
Викладання за професійними програмами підвищення кваліфікації адвокатів у ВНЗ 3 та 4 рівня акредитації (у.т.ч. програми дистанційного навчання)
1 академгодина – 1 бал
3
-     Участь в конференціях, семінарах та круглих столах, що організовуються НААУ, РАУ, ВКДКа, ЦНПД та та організаціями, які сертифіковані НААУ, а також участь в подібних заходах, що організовані ВНЗ та професійними організаціями
1 академгодина – 1 бал
4
Виступ з доповіддю на заходах, зазначених попередньою графою
5 балів
5
Навчання у школах адвокатської майстерності
1 академгодина – 2 бали
6
Викладання у школах адвокатської майстерності
1 академгодина – 3 бали
7
Публікація наукових статей у фахових виданнях в Україні та закордоном
1 аркуш – 1 бал
8
Видання монографій підручників та посібників
1 видання – 10 балів
9
Здобуття наукового ступення к.ю.н. при здійсненні адвокатської діяльності
30 балів
10
Здобуття наукового ступення д.ю.н. при здійсненні адвокатської діяльності
45 балів
11
Навчання за професійними програмами у ВНЗ 3 та 4 рівня акредитації (у.т.ч. програми дистанційного навчання)
1 академгодина – 2 бали
12
Річна підписка на профільне видання
1 бал за кожне видання, але не більше 2 балів на рік

Щорічно, адвокат має отримати не менше 10 балів. Надлишок балів може бути перенесено на наступний рік, але не більше 10 балів.
Адвокат зобов’язаний отримати не менше 6 балів за навчаннями з програм адвокатської етики.
Адвокат зобов’язаний самостійно висти облік балів, зберігати сертифікати про участь в заходах та не пізніше 31 січня кожного року він зобов’язаний надати радів адвокатів регіону картку обліку залікових балів (форма - в Порядку) та копії документів, що підтверджують його участь у заходах. Адвокати, які виконали ці вимоги, видається сертифікат про підвищення кваліфікації!
Більш детальна інформація щодо підвищення кваліфікації адвокатами можна знайти у Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України від 16 лютого 2013 року №85.

p.s. Інформація для адвокатів м. Києва:

Про облік залікових балів, отриманих адвокатом за діяльність з підвищення кваліфікації у 2013 році
До уваги адвокатів м. Києва!
Залікові бали за участь у заходах з підвищення кваліфікації, які проводились Радою адвокатів міста Києва та Центром стажування та підвищення кваліфікації адвокатів міста Києва у 2013 році, зараховуються за реєстраційними списками учасників семінарів. При наявності достатньої кількості залікових балів (не менше 10) за участь у таких заходах свідоцтво про підвищення кваліфікації у 2013 році можна отримати без копій відповідних сертифікатів, надавши лише заповнену картку обліку залікових балів. Інформацію про кількість балів можна перевірити за телефонами Центру підвищення кваліфікації: (068)729-28-28, (099) 195-05-06.
Інформацію про отримані адвокатом залікові бали за іншу діяльність з підвищення кваліфікації (документи про участь у заходах, що організовувались та проводились іншими організаціями або закладами, інші документи, що підтверджують підвищення кваліфікації адвокатом) пропонуємо надати Раді адвокатів міста Києва до 1 березня 2014 року.
Якщо з поважних причин адвокат не зміг отримати необхідну кількість залікових балів протягом 2013 року, йому може бути надана можливість отримати їх протягом 2014 року.


Адвокат,
Сергій Гула





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб