Перейти до основного вмісту

ПОДАТОК НА ВАГІТНІСТЬ - ЙОГО СУТЬ ТА ЩО РОБИТИ?

ПОДАТОК НА ВАГІТНІСТЬ - ЙОГО СУТЬ ТА ЩО РОБИТИ?

З 1 липня 2013 року набрали чинності зміни до ЗУ «Про загальнообов’язкове соціальне страхування», яким ускладнили життя роботодавцям та жінкам, які зібралися в декретну відпустку. 

Згідно з нововведеннями витрати будуть стягуватися на  нарахування єдиного соціального внеску, їх буде здійснювати роботодавець в розмірі 33,2% виходячи з нарахованої суми допомоги у зв’язку з вагітністю, а вагітна жінка буде здійснювати 2% виплат з суми допомоги по вагітності і пологах.  

Дана норма приймалася для того, щоб період такої відпустки включався у страховий стаж жінки. Але для роботодавця такі виплати є занадто дорогим задоволенням, тому буде здійснюватися різноманітний тиск на жінок.

Якщо Ви зацікавлені отримати детальний порядок, що робити в даній ситуації, а також  зразки необхідних документів, будь ласка, напишіть ваше прохання на адресу: serg.gula@gmail.com

Адвокат,
Сергій Гула







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дозвіл на вибивання дверей у людей - що далі?

ПОВНА МОБІЛІЗАЦІЯ! Масова розклейка по під'їздам листів з військомату!

ЯКІ ВОНИ - НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ?

НОВІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ: Нових дорожніх знаків є 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" отже - це такі:   Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід. Серед новацій є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття". Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автоб